De sportiefste middelbare school komt uit Zwolle

Winnaar Sportiefse OV School 2012vrijdag 27 april 2012 14:49

Het Thomas a Kempis College uit Zwolle is de winnaar van de prijs voor de Sportiefste VO-school van Nederland. Het TAK verdiende de prijs vanwege een consistent meerjarenbeleid waarin bewegen en sport bovengemiddeld opgenomen is in het rooster.

Daarnaast worden trainers/coaches van verenigingen geschoold in pedagogisch/didactisch handelen. Daardoor kunnen ze worden geïntegreerd in het activiteitenplan en houdt de school de regie in verenigingsactiviteiten, wat een waarborg voor kwaliteit is. De prijs voor de beste podiumpresentatie kwam terecht bij CSG Calvijn Lombardijen uit Rotterdam. De leerlingen gaven een wervelende show waarin diverse sportelementen verweven zaten. Mooi was dat de hele groep daarin een rol had.

Vijf scholen deden mee aan de finale van de verkiezing, die voor de zesde keer door de KVLO, de Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding, in samenwerking met NOC*NSF werd georganiseerd.

Alle vijf de finalisten waren genomineerd vanwege het stimulerende beleid op het gebied van sport en bewegen dat de school voert, zowel binnen als buiten de lestijden. De winnende school kreeg een waardecheque van 6000 euro uitgereikt. De voorzitter van de jury, oud-schaatscoach en voormalig chef de Mission van de Olympische Winterspelen, Henk Gemser roemde alle scholen die meededen aan de finale: “Het was kiezen tussen besten. Het ging om details. Alle vijf de scholen zijn voorbeelden van hoe het moet en hoe het kan.” 

De KVLO is blij met de winnaar. Directeur Cees Klaassen: “De school is dé plek om alle kinderen goed te leren bewegen, zodat zij later makkelijker aansluiting vinden bij verschillende sporten en uitzicht hebben op een vitaal bestaan! Daarom zet de KVLO in op een dagelijks aanbod van vijf uur bewegen en sport op school, waarvan drie gymlessen per week. De scholen die vandaag meededen aan de verkiezing van de sportiefste school zijn wat dat betreft al een heel eind. Het zijn wat ons betreft allemaal winnaars.”

Dit jaar is de verkiezing in samenwerking met de gemeente Zwolle, de Landstede Groep, Hogeschool Windesheim en Sportservice Zwolle georganiseerd. De verkiezing maakt onderdeel uit van de Nationale Sport Week, die deze week plaatsvindt. Bart Meijer, tv-presentator, én ambassadeur van de Nationale Sport Week mocht daarom de prijzen uitreiken.

« Terug