Opening Sportweek Maastricht groot succes!

Maastrichtse Sportweek met Monique Kalkmanmaandag 16 april 2012 12:52

Een dikke 300 basisschoolleerlingen dansten de sportieve 'Doe de 360' en sportwethouder Gerdo van Grootheest en Harry Blom van Intersport Maastricht speelden een potje rolstoeltennis tegen Monique Kalkman.

De Markt staat om 09:30 uur vol met enthousiaste kinderen. Als sportieve warming up leren ze hoe ze de 'Doe de 360' moeten dansen. Hiermee leveren ze een bijdrage aan de wereldrecordpoging van de Koninklijke Verenigingen van leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO), die in het kader van hun 150-jarig bestaan tijdens de Nationale Sport Week zoveel mogelijk kinderen in beweging willen krijgen.

Vervolgens was het de beurt aan de volwassenen op actief bezig te zijn. Sportwethouder Gerdo van Grootheest neemt het samen met Harry Blom van Intersport Maastricht op tegen Monique Kalkman in een partijtje rolstoeltennis. Geen eenvoudige opgave, want Monique, ambassadeur van de Nationale Sport Week, is oud-Paralympisch en wereldkampioen rolstoeltennis!

Onder luid applaus van de kinderen overhandigt Harry namens Intersport Maastricht een cheque ter waarde van €2.500,-- aan Gerdo. De wethouder is erg verheugd met het gebaar van de retailer. “Met dit geld kunnen we verenigingen, Cruyff Courts, buurtpleinen en schoolpleinen helpen met de aanschaf van sportattributen. Tijdens de Maastrichtse Sportweek wordt op al deze plekken een enorm gevarieerd sportaanbod gepresenteerd. Met de bijdrage van Intersport kunnen wij hen helpen hier een groot sportfeest van te maken!” 

Harry is blij dat het geld zo goed besteed wordt. “De sportweek zorgt ervoor dat alle inwoners van Maastricht op een laagdrempelige wijze in contact komen met sport. Als sportwinkel vinden wij het belangrijk hier een bijdrage aan te leveren. Bovendien zien de kinderen hoe leuk sporten kan zijn. Als je het plezier van de kinderen hier op De Markt ziet, dan weet je dat het werkt.” 

Na de overhandigingen dansen de kinderen nog één keer de 'Doe de 360' en als klap op de vuurpijl wordt het Olympische Vuur ontstoken als symbool voor het officiële begin van de Maastrichtse Sportweek.

Een week lang sport in de etalage
De Maastrichtse Sportweek vindt plaats van 16 tot en met 20 april. De gemeente zet de hele week sporten en bewegen in de etalage. Hein Poll, bewegingsconsulent bij de gemeente, licht er een paar speciale evenementen uit. “Een hoogtepunt is het bridgetoernooi dat donderdag de 19e plaatsvindt. Samen met de bridgebond is het programma Denken en Doen in de gemeente gelanceerd, waarin senioren kennis maken met deze denksport. Voor het toernooi tijdens de Sportweek hebben we al 130 aanmeldingen. Bovendien laten we hen ter plekke kennis maken met ander sportaanbod voor senioren in de gemeente, zoals wandelgroepen. Verder hebben we voor kinderen op alle basisscholen een week lang veel sportieve activiteiten en introduceren we samen met de GGD het 'Gezonde Boterhammentrommeltje'. Jonge gezinnen kunnen kennis maken met ouder-kindzwemmen en het Beweegkriebelsprogramma. Voor volwassen is er onder andere Start2Run, Run4Fun en Fithockey. In totaal willen we 5.500 mensen in beweging krijgen de komende week!” 

Ook Intersport Maastricht is actief, aldus Harry. “Voor de kinderen hebben we een prijsvraag. Wanneer ze hun antwoord inleveren in de winkel, krijgen ze van ons een presentje en ook voor de winnaar hebben we nog iets leuks in petto. Verder worden er door de gemeente stempelkaarten verspreid in het kader van de Sportweek. Doe je mee aan een activiteit tijdens de Sportweek dan krijg je een stempel. Bij een volle kaart krijg je een sportieve prijs. Als je bij ons een footscan laat maken, krijg je ook een stempel. De Maastrichtse Sportweek is voor veel mensen een stimulans om bij ons in de winkel te komen. Wij zien het als onze taak hen in de winkel te laten zien hoe mooi sport is en plezier voor sporten over te dragen. De Sportweek is hier een perfect podium voor.”

« Terug